menu-toggle

Micklands Hill

Gloucestershire, UK. 2015

Our clients asked for a contemporary classical house for their estate on the Oxfordshire/Gloucestershire border. We were successful in swiftly winning planning permission for this 775m2 project. Three tall stone pavilions gather around a central stair hall, whilst a long single storey cloister wing embraces a small raised garden. The main sitting room has a glazed south wall of stone columns supporting a great double-height barrel-vaulted ceiling, looking out over rolling countryside. The tall blocks have thick walls that step in section to suggest plinth, piano-nobile, cornice etc., with a roof pitch that hints at a latent pediment. The house’s skyline is punctuated by dramatic chimneys. Due for completion in 2018.

X
Text

Micklands Hill